Pups

Lola is op 9 september 2018 bevallen van 10 mooie gezonde pups. Het zijn 7 reutjes en 3 teefjes geworden.

Lola en de pups maken het erg goed.

Hieronder foto’s van twee weekjes oud. Oogjes open en kennis maken met verschillende mensen.

Hieronder foto’s van tijdens de bevalling en erna.

SONY DSC  Zito

Moeder Lola van Hoeve de Hoef                                                 Vader  Mswati’s Zito

Wij besteden veel tijd aan het zoeken naar een geschikte reu voor onze teef. Hij moet passen bij het karakter en het uiterlijk van onze teef. Minpuntjes moeten daar waar mogelijk is verbeterd worden en pluspunten moeten versterkt worden. De laatste drie nestjes die we gehad hebben, hebben we iedere keer de mooie lieve reu Mswati’s Zito gebruikt. Hij geeft mooie pups die uitgroeien tot lieve sociale honden. Wat opmerkelijk is bij de nakomelingen van Zito is dat ze altijd een mooie goede rits hebben.

Wij zijn lid van de Rhodesian Ridgeback Club Nederland en fokken volgens de VFR (Verenigings Fok reglement) van de club.

De pups worden bij ons in de keuken geboren. Hier blijven ze de eerste periode tot ze meer ruimte nodig hebben. Daarna gaan ze naar de puppykamer in onze woning, waar ze volop de ruimte krijgen om te spelen en te ravotten. Als het weer het toelaat kunnen ze volop naar buiten in een grote afgerasterde tuin. Wij proberen onze pups genoeg prikkels te geven om aan zo veel mogelijk dagelijkse geluiden, geuren en personen te wennen.

Socialisatie is heel belangrijk voor een pup. Zeker voor een Ridgeback, die van nature toch een beetje terughoudend is. De mensen die in het verleden een pup bij ons hebben gekocht zijn erg tevreden dat de pups goed gesocialiseerd zijn. Wij proberen mensen goed voor te lichten over het ras en geven zoveel mogelijk advies bij de opvoeding. Als het nodig is staan we altijd voor ze klaar. Een Ridgeback is niet altijd een makkelijk ras. Zeker als pup bruisen ze van de energie. Je moet als nieuwe eigenaar veel tijd vrijmaken om je nieuwe pup goed en consequent op te voeden. Wil je meer weten wat er allemaal bij komt kijken als u een ridgeback wilt aanschaffen? Kijk dan eens op de zeer informatieve site www.rhodesianridgeback-info.com

Hieronder enkele pups die bij ons geboren zijn met hun trotse eigenaren.

SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC

SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSCSONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC

SONY DSC   SONY DSC

SONY DSC   SONY DSC

SONY DSC   SONY DSC

SONY DSC   SONY DSC

SONY DSC   SONY DSC

SONY DSC   SONY DSC

SONY DSC   SONY DSC

SONY DSC   SONY DSC

SONY DSC   SONY DSC