Over ons

Welkom op onze website.

Leuk dat u interesse toont in ons en onze honden.

Wij zijn Wouter en Hermien van den Brand.

Wij hebben 3 zonen Teun, Niels en Freek en wonen op een boerderij in Holthees op de grens van Brabant en Limburg. Ik Wouter heb het werk aan huis, ik heb mij de laatste jaren toegelegd op de teelt van snijheesters. Deze snijheesters lever ik aan de veiling van Flora Holland.
SONY DSC

Hermien heeft ook het werk aan huis, zij heeft een eigen administratie en belasting advies bureau. www.hermienvandenbrand.com

Onze jongste zoon Freek is per januari 2022 begonnen met een eigen Fysiopraktijk en personal training in een gedeelte van onze boerderij. https://vdbrandfysio.nl/

Wij hebben verschillende dieren om ons heen, onze mooie lieve Ridgeback Zowi van Hoeve de Hoef, een koppeltje schapen, 1 poes en 1 roodstaart papegaai Dodo en twee alpacas. Regelmatig komt Senna bij ons logeren, zij is de Ridgeback van onze zoon Niels.

Doordat ik veel buiten aan het werk ben zijn onze honden vaak bij mij in de buurt. En kunnen ze volop ravotten op ons afgerasterde terrein van 2 hectaren. Op dit moment hebben wij 1 Ridgeback, Zowi. In het verleden hebben meerdere Ridgeback’s gehad. We fokken dit mooie ras al sinds 2005 en hebben af en toe een nestje.

Wij hebben altijd al een hond gehad maar toen ik een keer een reportage had gelezen over de Rhodesian Ridgeback in het blad Buiten was ik meteen verkocht. De intelligentie die deze honden uitstralen, de kracht, de souplesse en het betrouwbare karakter; we waren er meteen weg van. Voordat we besloten om een Ridgeback te nemen hebben we ons eerst goed laten informeren bij fokkers en de pup bemiddeling van de RRCN.

We wilden een hond waar mee we tentoonstellingen zouden kunnen gaan lopen. En die geschikt zou zijn om fraaie honden met een goed karakter te fokken.

Wij hadden zoveel plezier in onze eerste Ridgeback “Ami”, dat we een kennelnaam hebben aangevraagd. Onze kennelnaam is “van Hoeve de Hoef”.  Onze boerderij is van oorsprong een van de 7 boerderijen die bij kasteel Makken hoorde. Deze boerderijen hebben allemaal een naam en onze boerderij heet De Hoef. Ook zijn we lid geworden van de Nederlandse Ridgebackclub (RRCN). In de lente van 2005 ben ik geslaagd voor het KK1 (Kynologische Kennis) examen, dit is een examen dat door de Raad van Beheer wordt afgenomen.

Ons fok doel is om een betrouwbare, lieve en eerlijke hond te fokken die goed met mensen overweg kan. De Ridgeback mag gereserveerd zijn naar vreemde mensen. Daarbij willen we een gezonde en ook een mooie hond fokken, een hond die wat schoonheid betreft zo dicht mogelijk de ras standaard benaderd.

Dit is in de praktijk zeker niet eenvoudig. Juist daarom is het een uitdaging om de beste reu te vinden die zo goed mogelijk past bij onze teef.

Wij voeren onze honden Delcon te verkrijgen bij www.voerenzo.nl

Leave a Comment