Over ons

Welkom op onze website.

Leuk dat u interesse toont in ons en onze honden.

Wij zijn Wouter en Hermien van den Brand. Wij hebben 3 zonen Teun, Niels en Freek en wonen op een boerderij in Holthees op de grens van Brabant en Limburg. Ik Wouter heb het werk aan huis, ik heb mij de laatste jaren toegelegd op de teelt van snijheesters. Deze snijheesters lever ik aan de veiling van Flora Holland.
SONY DSC

Hermien heeft ook het werk aan huis, zij heeft een eigen administratie en belasting advies bureau. www.hermienvandenbrand.com

Wij hebben verschillende dieren om ons heen, onze 4 honden, een koppeltje schapen, 2 poezen en 2 roodstaart papegaaien Dodo en Jaco. Ook hebben we enkele bijenvolken die we hobbymatig verzorgen en inzetten voor de bestuiving van onze snijheesters.

Doordat ik veel buiten aan het werk ben zijn onze honden vaak bij mij in de buurt. En kunnen ze volop ravotten op ons afgerasterde terrein van 2 hectaren. Op dit moment hebben wij 4 Ridgebacks, allen zijn het teven.

Wij hebben altijd al een hond gehad maar toen ik een keer een reportage had gelezen over de Rhodesian Ridgeback in het blad Buiten was ik meteen verkocht. De intelligentie die deze honden uitstralen, de kracht, de souplesse en het betrouwbare karakter; we waren er meteen weg van. Voordat we besloten om een Ridgeback te nemen hebben we ons eerst goed laten informeren bij fokkers en de pupbemiddeling van de RRCN.

We wilden een hond waar mee we tentoonstellingen zouden kunnen gaan lopen. En die geschikt zou zijn om fraaie honden met een goed karakter te fokken.

Wij hadden zoveel plezier in onze eerste Ridgeback “Ami”, dat we een kennelnaam hebben aangevraagd. Onze kennelnaam is “van Hoeve de Hoef”. Ook zijn we lid geworden van de Nederlandse Ridgebackclub (RRCN) en van KC Venray eo. In de lente van 2005 ben ik geslaagd voor het KK1 (Kynologische Kennis) examen, dit is een examen dat door de Raad van Beheer wordt afgenomen.

Ons fokdoel is om een betrouwbare, lieve en eerlijke hond te fokken die goed met mensen overweg kan. De Ridgeback mag gereserveerd zijn naar vreemde mensen. Daarbij willen we een gezonde en ook een mooie hond fokken, een hond die wat schoonheid betreft zo dicht mogelijk de rasstandaard benaderd.

Dit is in de praktijk zeker niet eenvoudig. Juist daarom is het een uitdaging om de beste reu te vinden die zo goed mogelijk past bij onze teef.

Wij voeren onze honden Delcon te verkrijgen bij www.voerenzo.nl

Leave a Comment