Het laatste nieuws

Trots kunnen we jullie onze nieuwste aanwinst presenteren. 

Uit de mooie combinatie Pietje van Hoeve de Hoef en Nationaal Kampioen Remo is Dana geboren die bij ons is komen wonen. Dana is geboren op 15 januari 2023  en op de foto’s is ze 10 weken oud.     Dana is een vrolijke blije pup. We hopen dat ze goed en stabiel uitgroeit naar een lieve sociale volwassen Ridgeback. 

September 2022

Begin september hebben we jammer genoeg afscheid moeten nemen van onze lieve Farah. Farah heeft altijd een fijn plekje in ons hard gehad. We hebben dik 12 jaar van haar mogen genieten, ze heeft vier mooie nesten op de wereld gezet. En veel mensen blij mogen maken met een mooie pup van Farah die ook bijna allemaal het fijne open spontane karakter van Farah van haar mee hebben gekregen. Farah’s hoofd staat op de begin pagina van onze website, dit mooie sprekende hoofd is later wel grijs geworden, maar ze zal altijd in ons hard blijven. Rust zacht lieve Farah.

Zondag 12 juli 2020

Vandaag een reünie gehouden van het nestje van Mika en Kibo, geboren 28 september 2019. Het was lekker weer met mooie lieve honden en lieve gezellige mensen. Weer mooi om de (pups) honden weer eens terug te zien. Je probeert een mooie combi te zoeken je let op karakter, gezondheid en uiterlijk en als een pup rond de 8 weken vertrekt zie je ze bijna niet meer. Erg leuk om te zien hoe ze na 9 maanden zijn ontwikkeld en zijn uitgegroeid.

 

 

Zaterdag 28 september 2019 heeft Mika het leven geschonken aan 11 mooie pups. Het zijn 8 reutjes en 3 teefjes geworden. 

Zaterdag morgen gaf Mika aan dat de bevalling zou gaan beginnen. Rond 14.00 uur werd de eerste pup geboren, een mooi reutje. De uren daarna werden er alleen maar reutjes geboren. Terwijl wij best veel mensen op de lijst hadden staan waarvan hun voorkeur een teefje was. Maar ik heb altijd gezegd dat de natuur niet te beïnvloeden is, en we moeten gewoon afwachten wat er komen gaat. Op een gegeven moment hadden we 8 mooie donkere perfecte reutjes en eindelijk werd het eerste teefje geboren. Na haar werden er nog twee geboren. Een van de drie teefjes heeft 4 kroontjes. Rond drie uur s”nachts was de bevalling ten einde en konden we allemaal uitrusten. Wij zijn zo blij met dit mooie nestje.

Tijdens de bevalling kregen we nog een mooie foto toegestuurd van het baasje van Kibo. Hij was op de bank aan het wachten wat er komen gaat. 

 

Dinsdag 24 januari 2017

Het nestje van Mika is de eerste week van januari uitgevlogen naar hun nieuwe baasjes.

Ze maken het allemaal goed bij hun nieuwe baasje. Alleen een pup (met het gele bandje) is terug naar ons moeten komen. Op de dag dat deze mensen de pup op hebben gehaald kregen ze de uitslag van een medisch onderzoek dat heel erg tegen viel. Zij zouden het komende half jaar meer in het ziekenhuis moeten zijn dan dat ze thuis zouden kunnen zijn. Daarom hebben zij besloten om de pup terug te brengen, zij vonden dit niet eerlijk tegenover de pup en konden haar dan geen eerlijke start geven. Wij hebben de pup terug genomen en op een gegeven moment hebben we besloten om deze pup zelf te houden. Het is een hele mooie lange pup met een heel fijn open karakter. Op de stamboom heet ze Pietje van Hoeve de Hoef en wij noemen haar Senna. Senna doet het erg goed bij ons en is nergens en van niemand bang. Wel moeten we haar de rust geven anders is ze de hele dag aan het dolle met de andere honden en krijgt ze geen rust die ze zo hard nodig heeft.

SONY DSC     SONY DSC

 

Maandag 7 november

Gister is Mika bevallen van 6 mooie gezonde pups. Het was een vlotte bevalling. Net na de middag hebben we nog met de honden gewandeld en om half 5 werd Mika onrustig, twee uur later werd heel vlot de eerste pup geboren. Al vrij snel kwam de tweede pup en s avonds om 10 uur is de laatste geboren. Ik ben er nog tot 4 uur s nachts bij gebleven om ze in de gaten te houden maar Mika is een super moeder. Ze is de pups de hele dag aan het poetsen en ze is zo voorzichtig als ze opstaat en weer wil gaan liggen. Het zijn een reutje en vijf teefjes geworden. Omdat we al een redelijke wachtlijst hadden hebben we jammer genoeg enkele mensen die voor een reu op de wachtlijst stonden teleur moeten stellen. Hopelijk vinden ze snel een geschikte pup voor zich.

Zondag 6 november 2016

Ondertussen is hier veel gebeurd. Op 29 augustus is er een heel mooi nestje van Farah geboren, vader van dit nest is Mswati’s Zito. Het zijn mooie pups waar veel lengte in zit pups met mooie donkere kleur en mooie hoofden. Alle pups zijn goed gehoekt die ook heel goed kunnen bewegen. Er was een pup geboren met een kroon verder geen DS, geen knikstaart en allen met rits. Een week na de geboorte van deze pups stond onverwachts onze Mika loops. Dit hadden we nog niet verwacht en er moest snel een beslissing genomen worden of we ze wilde laten dekken en door wie. Uiteindelijk hadden we toch besloten om ze te laten dekken anders zou het misschien weer een jaar duren voordat ze weer loops zou worden. Omdat het nestje van Farah en Zito zo goed eruit zag hebben we besloten om Mika ook door Zito te laten dekken.  Inmiddels is ze drachtig en is ze morgen (7 november) uitgeteld. Omdat we al heel veel aanvragen hadden voor het nestje van Farah en er werd al heel veel gebeld en gemaild of we nog pups over hadden hebben we er voor gekozen om deze dekking nog niet bekend te maken. Inmiddels hebben we voor het nestje van Mika ook weer voldoende mensen op de wachtlijst staan.

Zaterdag 1 oktober 2016

Vandaag een moeilijke verdrietige dag gehad. Vandaag hebben we afscheid moeten nemen van onze Ami. Ze zou in december 14 jaar zijn geworden. In februari 2003 kwam Ami ons huis binnen huppelen, zij was de eerste Ridgback hier in huis, met haar is het allemaal begonnen. We hadden zo veel plezier in haar dat we op een gegeven moment besloten om een nestje met haar te fokken. Bij dat ene nestje is het niet gebleven, inmiddels lopen er veel nakomelingen van Ami rond. In november word bij ons de vijfde generatie geboren en we zijn altijd dankbaar dat Ami de grondlegger van onze kennel is.

SONY DSCRust zacht mooie lieve Ami Bor Marzoe.

Woensdag 6 juli,

Vorige week is Farah gedekt door Mswati’s Zito.

Farah werd na lang wachten de eerste helft van juni eindelijk loops. Na verschillende progesteron testen bleek dat 26 juni de meest ideale dag was om haar te dekken. Dat weekend hadden we een druk weekend, onze zoon Freek had dat weekend zijn eigen geplaatst voor het NK turnen in Ahoy Rotterdam. Wij waren er het hele weekend bij om te genieten van de beste turners van Nederland. S Avonds is Zito bij ons geweest en vond er een mooie spontane dekking plaats. s’Maandags zouden we met ons gezin vertrekken naar Bulgarije voor onze vakantie. Als wij op vakantie zijn komt vaak Harrie Willemse met zijn gezin en zijn twee Ridgebacks bij ons in huis om voor onze roedel te zorgen. Hij heeft er voor gezorgd dat Farah daarna nog twee keer gedekt kon worden door Zito.  En nu is het hopen dat we eind augustus een mooi nestje pups mogen verwelkomen.

Vrijdag 18 december

Vandaag met Mika naar de kerst show in Cuijk geweest. Het was een mooie show met veel goede honden, er waren 52 Ridgebacks ingeschreven. De vader van Mika was er ook en een half zus van Mika ook uit Duitsland. Mika heeft het prima gedaan en lekker genoten van alle aandacht die ze kreeg. Mika kwam uit in een sterke jeugdklasse van 7 stuks. Ze liet haar van haar beste kant zien en liep super door de ring. Uiteindelijk werd ze beloond met een Uitmuntend en kwam op de derde plaats te staan. Keurverslag kan je terug lezen op haar eigen pagina. Papa Abasi kwam uit in de kampioens klasse en werd beloond met, net als Mika een uitmuntend en ook een derde plaats. Half zus kwam uit in de open klasse en werd Vierde met ook een uitmuntend.

Mika Cuijk Abasi cuijk

Mika                                                                             Half zus, Abasi en Mika.

 

Vrijdag 20 november,

Vandaag de mensen die op de wachtlijst stonden voor een pup van Farah moeten teleur stellen. Farah blijkt niet drachtig te zijn. We hadden nog even getwijfeld of ze misschien drachtig zou zijn van een klein nestje maar dat lijkt nu jammer genoeg ook niet het geval te zijn. Gelukkig hebben we dit nog nooit eerder mee gemaakt, en hopen we dat we dit ook niet meer mee zullen maken. Het is wel fijn om te horen dat alle mensen op de wachtlijst door willen schuiven naar een volgend nestje. Het merendeel van deze mensen hadden al eens eerder een pup van ons gekocht en willen toch graag weer een van Hoeve de Hoef pup.

Op vrijdag 25 september zijn we met onze loopse Farah bij haar nieuwe partner op bezoek geweest. Deze keer hebben we gekozen voor de mooie stoere Mswati’s Zito. Het was een mooie rustige kennismaking. Na wat gesnuffel en gespeel vond er een mooie spontane dekking plaats. Zondag avond zijn we nog eens terug gegaan, Farah stond gespannen te wachten op haar nieuwe lover. Zito vond het heel interessant om Farah weer te ontmoeten. De charmante Zito kwam ons ook regelmatig begroeten en na ongeveer 10 minuten vond er weer een mooie dekking plaats. Nu is het hopen op een mooi nestje eind november.

Op 28 juni 2015 hebben we een reünie gehouden van het nestje van Farah en Abasi. Het was een mooie zonnige dag met vrolijke enthousiaste honden en lieve baasjes. De pups waren ongeveer 10 maanden en allemaal uitgegroeid tot mooi lieve sociale honden.  Ze gingen heel leuk met elkaar om, en de baasje hebben lekker bij kunnen kletsen over hun ervaringen met hun honden.

Foto720-DQ44WAK6  Foto720-SFFZQRRJ  Foto720-WZDVWTJ6

Foto720-Q6IRI8WG  Foto720-YCKBMCEB  Foto720-GVDPDU8D

Foto720-WKUURMZR Foto1k0-V8QRNVMX  Foto1k0-8HSPWPMB

Gert-Jan en Simone bedankt voor de mooie foto’s.